Știi că pictura pe numere nu necesită deloc amestecare? Aceasta implică colorarea sau pictarea unei pânze albe pe care sunt desenate zone numerotate. Fiecare număr corespunde unei anumite culori. Este atât de simplu!

Și adulții pictează pe numere 

La vârste mici, copiii pot experimenta pictura pe numere fără a amesteca culorile. Această activitate îi învață pe copii să recunoască numerele, să stăpânească mânuirea pensulei și să picteze în liniile și spațiile prestabilite.

Acum, copiii pot începe să descopere interacțiunile dintre culori. Le pot vedea pe cele care „merg împreună”, pe cele care oferă contraste sau complementarități. Chiar dacă nu pot pune un nume acestor efecte, ei devin conștienți de importanța culorilor și a aranjamentului lor. Face parte din educația lor artistică.

Pentru copii, pictura pe numere este, de asemenea, incitantă, pentru că nu au modelul lângă ei și vor începe încet-încet să descopere, pe măsură ce pictura prinde contur, ce reprezintă. Acest lucru dezvoltă curiozitatea și imaginația copilului.


Vezi seturile de pictura pe numere la pret redus AICI.


Cum poţi să pictezi pe numere fără a amesteca culorile

Poate că nu te-ai gândit niciodată prea mult la asta, dar unii pictori își amestecă culorile pe paleta lor înainte de a le aplica pe pânză, iar alții pictează doar cu culori pure, pe care le așează cu mici mișcări pe pânză, una lângă alta, fără a le amesteca vreodată.

Acesta este principiul descoperit și apoi explorat de anumiți pictori la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ei au făcut parte din cele mai faimoase și populare mișcări din pictură: impresionismul și postimpresionismul.

Prin ce proces ciudat a „inventat” această mișcare o modalitate de a picta care contravine oricărei logici? În mod surprinzător, baza acestei lucrări nu este artistică – va deveni în curând așa – ci științifică.

Legea contrastului simultan şi avantajul picturii pe numere

Pictura cu culori pure, neamestecate, preia un principiu științific pe care impresioniștii înșiși l-au adaptat artei lor: legea contrastului simultan. Teoretizarea acestui fenomen optic legat de percepția noastră asupra culorilor o datorăm unui chimist francez, Michel-Eugène Chevreul.

Avantajul picturii pe numere fără amestecare este că vă puteți dedica acesteia fără să fi studiat artele plastice. Nu trebuie să cunoașteți arta perspectivei sau regulile aplicate culorilor și amestecurilor de culori. Vi se pun la dispoziție recipiente mici de vopsea numerotate și pe care le veți folosi ca atare, fără a fi nevoie să amestecați pe o paletă sau într-un recipient.

Vopseaua fără amestec poate fi aplicată pe toate tipurile de pânză. După cum puteți vedea, răsfoind modelele noastre, nu există limite.

S-ar putea să fiți interesat de pictura modernă, arta pop, reprezentări figurative sau abstracte, pasteluri, animale, peisaje, peisaje urbane, romantism sau natură moartă... totul este posibil, fără a fi nevoie să vă amestecați niciodată vopselele.

Lăsați-vă purtați de acest hobby creativ care vă oferă un moment minunat de liniște. Dacă sunteți stresat, pictura pentru adulți pe numere vă oferă un moment de calm și relaxare.

Doar urmați indicațiile și veți vedea treptat pânza prinzând contur în fața ochilor voștri. De îndată ce faceții un pas înapoi, veți descoperi contrastele și reliefurile și, fără îndoială, veți fi surprins de finețea liniilor.

Un set de pictura pe numere va fi un cadou cu adevărat unic

Seturile pentru pictură pe numere sunt o idee grozavă de cadou. Un cadou cu adevărat original și care le va permite prietenilor voștri să-și descopere un hobby captivant și creativ.

Dacă ai un mesaj de transmis unei persoane pe care o apreciați în mod deosebit, aceasta este modalitatea perfectă; se prea poate ca o imagine să poată spune mai mult decât ar putea cuvintele!

Setul contine suportul pe care este o panza de in. Pentru vopsea am ales acrilul, care are cele mai multe avantaje. Este gata de folosit, ușor de manevrat, se usucă rapid si rezistă foarte bine în timp.

Vopseaua acrilică se spală cu apă; nu trebuie să cumpărați nici un produs special. Recipientele cu vopsea sunt numerotate, și nu trebuie să amestecați nimic, totul este gata de utilizare.

Gata, tot ce trebuie să faceți este sa vă alegeți modelul și să faceți comanda. Cu cât vă apucați mai repede de treabă, cu atât mai repede vă puteți expune pictura pe perete!


Vezi seturile de pictura pe numere la pret redus AICI.