Practicarea hobby-urilor creative este adesea asociată cu genul feminin în gândirea obișnuită. În mod paradoxal, în timp ce femeile au avut întotdeauna, de la o vârstă fragedă, un dar firesc în activități artistice precum muzica, cântatul sau cusutul, domeniul istoriei artelor a fost întotdeauna predominant masculin. 

Într-adevăr, abia recent femeile au putut fi recunoscute pentru munca lor artistică. Prezența mai mică a femeilor în istoria artei ar putea fi explicată, potrivit istoricului de artă Linda Nochlin, prin faptul că femeile pur și simplu s-au văzut excluse din învățarea și practicarea artei din motive istorice și culturale. 

Cu toate acestea, rolurile de gen ale societății moderne au făcut ca activitățile să continue această asociere a practicii anumitor arte și hobby-uri creative în corespondență cu sexul feminin, extinzând-o la toate practicile artistice. 

Astfel, fetițele par să fie încurajate să își păstreze activitățile  familiare, domestice și să picteze, în timp ce băieții par încurajați să practice sport și să învețe mecanică. Acesta este motivul pentru care, astăzi, asistăm la apariția unei mișcări de luptă împotriva stereotipurilor de gen în educația copiilor noștri.


Vezi seturile de pictura pe numere la pret redus AICI.


Pictura cu numere, un exercițiu accesibil tuturor

Practicarea picturii pe numere este accesibilă tuturor, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă, datorită ușurinței în aplicare. Singurele condiții prealabile sunt să citești numere și să știi cum să ții o pensulă! 

Astfel, vei putea împărtăși momente  și dezvolta activități cu copiii tăi sau cu persoanele mai în vârstă din familia ta, în jurul unei pânze, dezvoltând în același timp atracția lor, și a ta, pentru activități artistice. 

Dincolo de dezvoltarea abilităților artistice, pictura pe numere este un exercițiu excelent pentru a aprofunda abilități precum răbdarea, precizia și împlinirea și dezvoltarea personală. Într-adevăr, pictura pe numere este un exercițiu special atunci când vine vorba de a te regăsi pe tine însuți și de a-ți lua timp pentru a face față stimulilor și agresiunilor externe. 

Mai mult, este și o activitate care le permite copiilor să învețe să își  canalizeze atenția și le permite persoanelor adulte sau mai în vârstă să fie stimulate artistic. Ceea ce îl face un hobby potrivit pentru toate vârstele.

Pictura pe numere, ofertă variată pentru fete și băieți

Catalogul nostru oferă o gamă largă de stiluri fără gen, potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți, kituri create cu sprijinul artiștilor noștri parteneri talentați. De la peisaje urbane până la plajele de pe malul Mării Mediterane, animale, portrete și capodopere, pictura pe numere va fermeca fetele și băieții, femeile și bărbații și va egaliza atracția către această activitate indiferent de gen. 

A sosit momentul să depășim stereotipurile de gen și să aducem arta și beneficiile ei tuturor, lăsând creativitatea să se exprime, indiferent de gen. Nu ezitați să vizitați site-ul nostru pentru a descoperi toate produsele noastre și pentru a găsi designul perfect pentru dumneavoastră.


Vezi seturile de pictura pe numere la pret redus AICI.